Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Intresseanmälan Smålandskavlen!

redigerade September 2021 i Allmänt

Lördagen/Söndagen den 30 - 31/10 arrangerar IK HP och Gränna-Bygdens OK den klassiska och 69:e upplagan av Smålandskavlen. Årets kavle avgörs utanför Gränna. Kavlen påminner en del om 10-mila med både natt- och dagsträckor för seniorer men också D/H13–16 samt öppen klass. VSOK vill gärna delta och därmed undersöker vi intresset på hur många lag vi ska anmäla.

Smålandskavlen har klasser för alla, från senior till ungdom, gubb/gumma till öppen klass. Tanken är att vi ställer upp med de som vill springa, dvs den här intresseanmälan riktar inte in sig till bara en klass utan hela klubben. Aktuella klasser är:

  • H21 och D21, 2 sträckor natt
  • DH12
  • H13-16 och D13-16, 1 sträcka natt
  • H180 och D150
  • Öppen klass (mellan 4 och 6 km, orange-blå), 2 sträckor natt

Gemensam start klassvis lördag från kl 19.00 för de klasser som har nattsträcka. Omstart tidigast 08,30 dagen efter. Normaltid infaller på natten mellan lördag och söndag så man får 1 h extra sömn under natten. På några av kavlarna finns möjlighet för upp till 3 personer att springa samma sträcka. Mer info om klasserna (sträckor – längd, tidpunkt och svårighetsgrad) finns på UK-sidan eller i inbjudan på Eventor (https://eventor.orientering.se/Events/Show/32999).

I skrivande stund är det inte bestämt hur vi ska resa eller hur vi ska bo, delvis beroende på anmälningsomfattning men också beroende på tillgänglighet. Därför ombeds man även anmäla intresse om resealternativ/boende. Här kan man även vända sig till undertecknad för inspel och eventuellt alternativt boende. Men inriktningen är bilar och eventuellt minibussar samt hårt underlag bokat genom arrangören (I Gränna, 10 min bilväg till parkeringen). Här kan man även beställa till frukost om man så önskar. Anmälan för resa och boende sker på separat anmälan på UK-sidan. Här kan man givetvis ändra sig fram till dess att vi anmält lagen. Pris för boende och frukost är 80 respektive 60 SEK/person och betalas av enskild. Resan subventioneras av klubben och pris är osäkert just nu men inspiration från klubbens reseregler blir det nog en inte alltför stor summa pengar. Återkommer med mer info om det. Men räkna med minst 200 - 300 SEK/person för resa, boende och frukost. För ungdomar/studerande kan priset bli lite lägre.

Förutom att springa kavle finns det individuella öppna klasser, ffa riktat mot er som sprungit på natten om ni även vill springa dagen efter. I mån av plats kan anhörig få plats och åka med. Anmäl er då med kommentaren i resebokningen att ni bara avser att resa/bo och inte delta i kavlen. Men observera att löpare i stafett har förtur i eventuell gemensam resa/buss.

För att få hyffsade förutsättningar till planering av ovanstående ser vi gärna att ni anmäler ert intresse så tidigt som möjligt, dock senast 3/10.

Vi återkommer med kompletteringar vartefter frågor uppstår.

Anmälan kavle: https://uksidan.vasterassok.se/event/444
Anmälan resa/boende: https://uksidan.vasterassok.se/event/445

Vet att det finns intresse i klubben så in och anmäl er direkt så fler hänger på, att springa kavle är kul och bygger gemenskap i klubben.

Med förhoppningar om många anmälda, UK genom Johan Herbst

Kommentarer

  • Obs! Justerade banlängder i bl.a. Öppen klass. Läs mer i Inbjudan för exakta banlängder.
  • Upp!

    Kom igen och anmäl er nu, sista chansen att springa nationell stafett i år!

Logga in eller registrera för att kommentera.