Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Björnö 3-4 juli. Ny friluftsorganisation söker statister till fotografering.

(Jag har fått OK från VSOK:s ordförande Anders om att skriva på forumet. Tack för det.)

Hej!

Vi är några personer som håller på att starta igång en ny organisation för friluftsliv och andra aktiviteter utomhus. En "uteförening".

Vi kommer ha en aktivitet på Björnö i helgen (3-4 juli).

Som ny förening är vi i behov av eget bildmaterial.

Vi undrar om det finns några personer i VSOK som skulle vilja ställa upp som "statister" till fotografering?

Det handlar om att delta under några timmar på lördag eftermiddag, lördag kväll, eller söndag förmiddag. Efter överenskommelse.

Vi ska exempelvis ta bilder på "personer i grupp som vandrar", och "vänner som pratar och skrattar". Du väljer förstås själv vilka sådana bildtyper / motiv som du vill vara med på.

Vi söker i första hand "statister" i åldern 16 - 65 år. Även yngre ungdomar (från 13 år) eller seniorer (65+) är välkomna, som ett komplement.

Mer info om den nya friluftsorganisationen

Föreningens ändamål är att stödja en aktiv och hållbar livsstil med friluftsliv, natur- och kulturupplevelser. Vi vill ge människor en relation till naturen och ett intresse för miljö, natur och kultur.

Jag kan inte skriva ut föreningens namn här ännu, p.g.a. att vi ännu arbetar med förberedelser för att kunna presentera eller lansera föreningen. Arbetsnamnet "Uteföreningen" gäller därför i dagsläget. Vi är registrerade hos Skatteverket.

Organisationen kommer inledningsvis främst ha verksamhet för äldre ungdomar, unga vuxna och vuxna. Det blir vandring, paddling, övernattningar osv. på olika platser i Mälardalen / Mellansverige. På sikt hoppas vi kunna erbjuda större äventyr, t.ex. genom resor till grannländerna.

Mer info om aktiviteten

Aktiviteten kommer att pågå från lördag kl 13 till söndag kl 13, nu i helgen (3-4 juli). Samling och avslutning vid Björnögårdens busshållplats.

De som vill kan vara med hela helgen. Man tar då med sin egen middag och frukost (och ev. enkel lunch). Man sover i eget medhavt tält, eller under våra tarpar (tillfälligt vindskydd). Det kan eventuellt även gå att låna tält av oss. Den som övernattar bör ha någon tidigare erfarenhet av detta. Utöver fotograferingen kommer vi att vandra runt ön (i lugn takt).

När vi samlas på lördagen har alla ätit lunch hemma.

Ingen alkohol/narkotika/tobak under aktiviteten.

Mer info om fotograferingen

Statister (eller målsman) kommer behöva skriva på ett papper, så att det finns ett medgivande om att vara med på bild. Bilderna kommer i första hand användas till vår webbsida och i sociala medier.

Det utgår ingen ekonomisk ersättning för detta, utan vi hoppas på att det finns några som vill ställa upp och hjälpa oss med uppstarten av vår nya förening. Att man är nyfiken på projektet.

Alla som deltar måste givetvis vara fullt friska, med tanke på pandemin. Vi kan inte använda munskydd eller hålla 2 meters avstånd när vi fotograferar. Däremot kommer vi sträva efter att hålla avstånd vid övriga tillfällen.

Ta gärna med dig en stor ryggsäck om du har det. Fyll väskan med "fluffiga" saker, t.ex. olika tröjor/kläder.

Anmäl dig/er genom att skicka e-post till uteforeningen@gmail.com (ange ditt telefonnummer). Om du har frågor kan du skriva här i tråden.

Just det. Det kan vara bra att veta att det är en handfull personer som redan är anmälda. Några av oss har hållit på med orientering tidigare. Jag har nog varit med på O-ringen 5, 6 ,7(?).. gånger. Inga pallplatser :)

med vänliga hälsningar

Marcus Olofsson (en av initiativtagarna till den nya "uteföreningen")

Kommentarer

  • Hej! jag kommer också vara med på övernattningen. Vore superkul om några vill komma dit så kan vi ta lite fina vandringsbilder. Även trevligt att träffa nya och gamla vänner och att få vara med när en ny verksamhet startas. Hör av er vid intresse eller om ni har frågor. :)
    Mvh Malin
  • Vi har beslutat att flytta aktiviteten till ett annat område i Västerås.
    Samma tider gäller. Hör av er via e-post vid intresse.

Logga in eller registrera för att kommentera.