Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Tjeckisk stafett 10 Oktober 17:45

För att slutligen vässa formen inför 25-manna kör vi ett tempopass i form av "Tjeckisk stafett" på träningen den 10 oktober. Tjeckisk stafett innebär att man kör en tvåmanna-stafett där man kör varannan sträcka. Sträckorna är korta och innehåller endast en kontroll var så det blir ungefär som intervaller. Den löpare som inte springer till kontrollen förflyttar sig längs en stig till nästa startpunkt där växel sker till nästa sträcka osv. När man kommer till slutpunkten byter man till den andra banan och springer den baklänges fram till där man började.

Tanken är att det ska vara ett tempo/intervallpass så om den löpare som ska ta kontrollen inte hittar den på en gång bör man springa tillbaka och växla så den andra löparen inte behöver vänta för länge.

Banorna är ungefär på orange svårighetsgrad men eftersom de är på S Rocklunda kan det vara lite trixigt med stigarna. Men banorna bör man klara från HD12 och uppåt.

Det finns två banor på 3,6 km vardera så kör man bägge blir det ungefär så långt vardera löparen behöver springa. Vill man springa längre kan man ta alla banorna själv, då blir det 7,2 km.

Tänk på att det börjar bli mörkt så lampa behövs.

För att veta ungefär hur många kartor jag ska printa, anmäl er genom att svara på detta inlägg.

Mvh
Ulf

Kommentarer

Logga in eller registrera för att kommentera.