Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Bulletin maillot jaune

Bulletin #1 maillot jaune

Nu är det en månad kvar till festen och äventyret Oringen. Här kommer en första tävlingsbulletin för maillot jaune (eller som vi säger Gula ledartröjan, och som i år igen är Rosa).

För oss "gubbar" som taggat "gula" finns det en tröja som står på spel. Eftersom det bara står en tröja på spel kommer vi använda oss av ett sofistikerat sätt att räkna ut handikapp med hänsyn taget till krämpor, ålder, skostorlek, mutor och tidigare tävlingsresultat. Allt för att göra tävlingen rättvis och så det blir kamp axel mot axel ända in i mål. Endast en kan vinna, men alla har en chans.

Det kommer finnas tre ungdomströjor per dag att tävla om.

Håll utskick efter Bulletin #2 på ett Internet nära dig!
Vi återanvänder för övrigt förra årets Facebook-grupp Följ gärna FB-gruppen La Maglia Rosa O-ringen 2018

Tävlingsledare: Anders Sahlén
Bitr TL: Johan Herbst

Tävlingsledare ungdom: Ida Larsson, Martin Sandqvist.
Bitr tävlingsledare ungdom: Johan/Anders

Kommentarer

 • Bulletin #2 maillot jaune

  Nu är det snart (äntligen!) dags för orienteringårets absoluta höjdpunkt, Tour de Oringen, som i år avgörs i Kolmården. Jakten på den gula ledartröjan (som är rosa) kommer att vara sedvanligt stenhård när nya legender och legendarer skapas längs den 25 km långa bansträckningen.

  Årets Tour består av 5 etapper, som passar tekniker, bergsgetter och spurtare. En vilodag är inlagd i schemat. Touren börjar som sagt i Kolmården och redan första dagarna ställs deltagarna på hårda prov i vildmarken. Kampen om den gula tröjan (som är rosa), som i år firar 2 år, kan mycket väl komma att bli stenhård. Tack vare nya regler väntas ett öppnare lopp. Den kommer bäras av den som har minst sammanlagd nettotid (Bruttotid-handikapp).
  Regerande mästaren Ola Jernström har tvingats lämna återbud. Förra årets vinnare av HCP-tröjan Lars-Erik Sjöstrand får nog i Olas frånvaro räknas som favorit. Många mediekanaler bevakar självklart Touren utförligt. Men hittar ni ingen på linjär TVn, så kommer dagliga sammanfattningar och krigshistorier på FB. Loppen följs bäst via smartphone, surfplatta eller dator.

  I år kommer det inte finnas någon spurttröja, men som alla vet är snabbast spurt fullt av prestige. I tröjans frånvaro uppmuntras betting och trashtalk. Bland spurtarna räknas Daniel Björnberg som favorit.

  Ungdomströjorna har lite överraskningar detta år. Mer info om det kommer.

  Stora lopp handlar ju dock inte bara om etapp- och slutsegrare. Det blir fantastiska vyer, kulturhistoria, äventyr, spurter och kamp. Senaste nytt, inför och analyser får vi i direktsända magasinprogrammet AfterRun vid långbordet, där förstås Johan Herbst med sitt oefterhärmliga kommenterande sammanfattar dagen. Side-kicks Ida/Martin.

 • Bulletin #3 Ledartröjan maillot jaune (som är Rosa)

  Förutom ära, berömmelse och allmän betting så finns det i år en gubbtröja att tävla om. Förra året var den Vita hcp-tröjan den mest spännande, och var öppen ända in på upploppet på 5e etappen. Tävlingsledningen har därför valt att årets tävling påminner om den med vissa små justeringar.

  • Bärare av tröjan är den som har lägst nettotid.
  • För de som var med på Oringen i Övik är HCP baserat på det resultatet.
  • För de som inte var med då är HCP baserat på Sverigelistan, Logik och lika ologiskt tänkande.
  • Tävlingsledningen kan komma att justera HCP.

  Tiden i tröjtävlingen räknas ut enligt följande formel:
  Nettotid=Bruttotid-HCP*Etappnummer

  Löparnas HCP-lista:
  Johan Herbst 0
  Martin Juhlin 0
  Filip Ivermark 2
  Anders Sahlén 4
  Daniel Björnberg 7
  Lennart Myrehed 9
  Niklas Söderlund 10
  Mats Thulin 11
  Dan Österlund 12
  Lars-Erik Sjöstrand 18
  Patrik Frisk 21
  Fredrik Dahlmark 30
  Lars Hall 32

  Till sist: Tävlingsledningen är i sedvanlig ordning mutbar, samt öppen för positiva synpunkter och annan kreativ påverkan.

  Till sist 2: Vid ny ledare så lämnas tröjan över vid tröjcermonin. Om du får lämna över tröjan till någon ny förväntas du skölja/tvätta upp tröjan.

Logga in eller registrera för att kommentera.