Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Långpass "Hemlängtan" sön 20e

redigerade January 2019 i Allmänt

På söndag kommer det bli ett litet längre långpass än vad genomsnittet kör vanligtvis. Är bra för kroppen att pusha den lite även på längre distanser då och då för att förbättra sig. Så man brukar i regel lägga in ett längre långpass 1gång i månaden.
Ett sätt att "tvinga" sig själv springa längre är genom ett så kallat "Hemlängtan" vilket är det som kommer vara på söndag!

Hemlängtan för er som är nya med ordet innebär det generellt sett att man åker iväg till en plats och sen springer man hem igen. Oftast blir det närmaste vägen. På så vis är det svårt att "vika av/korta av".
I vårt fall springer vi hemlängtan längst med Bruksleden från Hallstahammar.
I nuläget kommer det finnas två startplatser att välja på. (Informationen kan uppdateras) Antingen från Hallstahammar, då blir sträckan ca 24km eller så startar man halvvägs från Hallstahammar och får då 14km. Går ju också att förlänga kortare varianten ifall 14km känns lite kort men att 24km känns lite för långt. Så för långa rutten beräknas det ta ca 2-2,5h och för kortare 1,5-2h.

Men för att detta ska fungera så behövs det chaufförer och antalet bilar/chaufförer beror på hur många som vill hänga med. Så därför uppskattas det ifall ni som vill hänga med anmäler er via UK-sidan innan lördag så vi kan planera ev. skjuts/chaufförer.
Jag kan få tag på 2st minibussar med chaufförer så jag kan få med mig 8+8löpare redan nu.

Ska inte du springa och kan skjutsa, eller kan tänka dig springa en bit och sen vända om till bilen igen. Så skriv gärna att du kan erbjuda skjuts samt hur många platser du har så ska vi nog lösa det här smidigt!

För er andra som vill starta och sluta vid orientalen som vanligt finns det gamla långpass-banor i orientalen som ni kan springa baklänges för omväxlings skull.

Mer info kommer senare under veckan.

/Kasper
0707803359

Kommentarer

 • Sådär, här kommer lite mer info:
  Samling för avresa 9:30 vid orientalen. På den bifogade filen kan ni själva se rutten vi ska springa. När vi har passerat 66an så viker vi av och springer längst cykelbanorna raka vägen till orientalen.
  Så det är bara att anmäla sig!

  Medtag:
  OL-skor/trailskor
  Energi (bars/gel etc)
  Vätska (vatten, saft osv)
  Energi efter passet
 • Jag kan skjutsa till 14km starten.
  /malena
 • Amanda och Anna vill också springa 14 km, Lars kan vara med och skjutsa.

Logga in eller registrera för att kommentera.